Žaludek

Žaludek se stará o mechanické a chemické zpracování potravy. Produkuje žaludeční kyselinu, která rozkládá bílkoviny, ničí patogeny a umožňuje vstřebávání klíčových živin, jako je železo, vápník a hořčík. Správná kyselost žaludku je nezbytná pro přednatrávení potravy a stimulaci trávicích enzymů. Pokud je kyselost snížená, dochází k problémům, jako je nadýmání, malabsorpce živin a časem i podvýživa. Naopak nadměrná kyselost může způsobit reflux a podráždění sliznice jícnu. Nejčastějšími faktory, které ovlivňují funkci žaludku, jsou stres, nezdravá strava a špatné stravovací návyky (přejídání, jezení pozdě večer, bezprostředně před spaním apod.). Pokud máte slabé trávení, osvědčil se nám Betaine HCl a zázvorový extrakt. V případě, že bojujete s nadměrnou kyselostí, příjde vhod DGL lékořice.

Počet produktů: 4